Lectie de economie

Pretul facturilor de acasa v-a innebunit pentru ca in fiecare lună factura de energie, de apă și de încălzire este mai scumpa? Este timpul de a învăța cum să reduceti banii cheltuiți pe aceste taxe neplacute.
Să începem de la apa - este cea mai importanta pentru un trai bun, curat și probabil ne costă destul de multi bani, lunar.
Pe folosirea apei curente cheltuiti cel mai mult dintre toate facturile. Pentru a economisi fiecare dintre dumneavoastra recurg la diferite variante:
Unii încep cu schimbarea obiceiurilor zilnice cum ar fi de exemplu sa nu mai lase pe termen lung robinetul deschis daca nu folosesc apa (în timpul spalarii vaselor cu detergent, in timpul periajului dintilor sau in timul dusului)
Există si câteva modalități ușoare, cu preturi redus ca montarea unor robinete speciale pentru udarea plantelor in locul furtunului care are un debit foarte mare sau colectarea apei de ploaie prin intermediul unui sistem simplu, pe care apoi o puteti folosi la udarea plantelor.
Pentru a vedea exact cat consumati este bine sa aveti apometre montate si o luna sa folositi la liber apa si o luna cu economie si va veti da seama cat de mari sunt pierderile.
 De asemenea, înainte de a cumpăra un aparat ca o mașină de spălat vase sau mașină de spălat rufe, verificați inainte ce clasa de consum are atat in ceea ce priveste apa cat si energia electrica.
Un alt mare consumator care lasa in urma facturi mari este energie electrica. Un mod foarte simplu pentru a economisi este să utilizați lumina de zi nu lumina artificiala.
 Pare complicat? Poate, dar funcționează.
Numai prin trezirea si inceperea activitatilor zilnice cu o ora mai devreme o sa salvati de la o ora in plus de consum energetic seara fie ca este vorba de lumina aprinsa in casa pentru a vedea in jur fie ca este vorba de televizorul ce functioneaza pana adormiti. Plus ca este mai sanatos si pentru organism sa va treziti devreme si culcati deasemenea mai devreme.
 Dacă va încurajati întreaga familie să facă că economie rezultatele vor fi mult mai mari si asta se va vedea la facturi.  Eliminati electrocasnicele care nu sunt neaparat necesare precum fierbator de apa, filtru de cafea si folositi gazele pentru a face  respectivele preparate. Becurile economice deasemenea va sunt un aliat de incredere consumand mult mai putin si avand perioada indelungata de viata fata de cele obisnuite.
Mai puteti economisi la produse curatenie achizitionand unele concentrate si in acelas timp eco. Acestea sunt mai ieftine protejeaza mediul,  pe dumneavoastra si dureaza mai mult pentru ca fiind concentrare, utilizati cantitate redusa de produs de fiecare data. Optati pentru produse curatenie ce se pot folosi pentru a curata mai multe suprafete, nu luati pentru fiecare  tip de suprafata in parte un alt produs si renuntati la cele care nu sunt absolut neceare.
Daca tot vorbim despre produse curatenie, sunt si produse la care nu trebuie sa renuntati. O categorie importanta pentru casa si sanatate este categoria de dezinfectanti. Pe langa economie trebuie sa tineti minte ca este importanta igiena iar un dezinfectant este mai puternic. Acolo unde sapunul sau detergentul nu fac fata eliminarii bacteriilor, dezinfectantii fac asa ca nu trebuie sa renuntati la un astfel de produs.
Daca insumati toate economiile facute astfel intr-o luna nu va va veni sa credeti cat de mult pierdeati inainte. In orice caz trebuie sa fiti atenti ca dorind sa faceti economie sa nu renuntati la produsele importante ce va ofera siguranta, confort si sa traiti saracacios sau frustrat.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire