Cele 14 cuvinte ale omului alb

În ultra-mega-super cunoscutul videoclip al piesei “Plec pe Marte”, colaborare între Smailii şi Chelu’, cel din urmă poate fi observat purtând un tricou pe care scrie “White and Proud” şi, imediat sub, numărul 14. Majoritatea probabil ştiţi deja despre ce este vorba, rromii au mers la OPC sau CNA, cum i-o zice, pentru a reclama atitudinea discriminatorie a Chelului. Aceste este răspunsul lui Chelu.

Chelu, un tip care am impresia că este supraevaluat atât de cei care se cred deştepţi, cât şi de proştii sadea, spune că nu este nimic rău în a fi naţionalist, că el e mândru că e alb. Boooon, toate bune şi frumoase, nu scrie niciunde că a fi mândru că eşti alb te face rasist. Problema e cu acel paişpe de pe tricou care te face ceva mai mult decât naţionalist, te face naţionalist alb. Dacă aţi auzit de separatism şi supremaţia albă şi ştiţi că sunt ceva naşpa, ei bine, aflaţi că acestea sunt sub-diviziuni ale naţionalismului alb. Ok, şi ce treabă are are 14 cu naţionalismul alb?

David Lane a fost un lider şi un adept al naţionalismului alb şi membru fondator al unei unităţi a Ku Klux Klanului. V-am atras atenţia? Dacă nu ştiţi ce e KKK, părăsiţi incinta. În 1983, David Lane a fost unul dintre cei 9 membrii fondatori ai “Ordinului”, un grup care îşi propune să “aducă victorie totală rasei Ariane”. În 1984, 3 membrii ai Ordinului au împuşcat şi omorât o gazdă de talk-show, Alan Berg, evreu. Evident, Lane a sfârşit în închisoare. De-a lungul vieţii sale, el a declarat că viziunea sa poate fi rezumată în 14 cuvinte: “We must secure the existence of our people and a future for White children” (Trebuie să asigurăm existenţa oamenilor noştrii şi un viitor pentru copiii albi) “because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the earth” (pentru că frumuseţea femeilor ariene nu trebuie să piară de pe pământ). Cum era şi normal, cele 14 cuvinte au fost alăturate crezurilor supremaţiei albe, însăşi cuvintele lui David Lane devenind un fel de crez mai mic. Mai târziu a scris şi un manifest cunoscut sub numele de “Cele 88 precepte” care se vrea un ghid pentru “asigurarea, protejarea, prezervarea şi stabilirea unei societăţi albe”.

Acum că am lămurit dilema numărului 14, vă întreb: care era probabilitatea ca Chelu’ să îmbrace un tricou pe care să scrie White and Proud pentru că e mândru că e alb şi cifra 14 pentru că vrea să facă 14 copii sau pentru că pe 14 e ziua lui? Să fim serioşi. Dacă daţi un search pe Google cu “white and proud 14”, aproape toate afişările îi sar în apărare Chelului, că ţiganii s-au inflamat degeaba, că e doar gargară. Dar nu e aşa! Mesajul de pe tricoul Chelului a fost pus acolo ştiind bine ce semnifică şi este profund jignitor, nu numai pentru ţigani, dar şi pentru orice altă rasă în afară de cea ariană. Dacă printr-o minune Chelu chiar nu a ştiut semnificaţia numărului 14, atunci e mai prost decât pare la prima vedere. Aşa că degeaba s-au ofuscat suporterii Chelului acuzând raportorii de gândire limitată, de data asta idolul lor a dat-o-n bară urât de tot.

So dance, cracker, dance!

I like sugar, and I like tea
But I don’t like niggers…no siree!
There’s two known things that’ll make me puke
And that’s a hog eatin’ slop, and a big, black spook!

2 commentaires:

  1. Am dat de articolul asta din greseala, habar n-am daca a mai scris cineva si putin imi pasa.Poti considera ca is unu din aia care ma cred destepti sau un prost bata, iar, putin imi pasa.Toata aberatia asta de acum 3 ani(+/-) a fost un mare jaf mult prea puternic mediatizat si tratat ca o crima.Las-o dracu' de treaba ca eu nu ma duc sa dau in judecata rromii cu "Puta madre" pe tricou ca se iau de mama.In al doilea rand omul are voie sa fie rasist frate.Zi-mi ca-i iau apararea, dar daca nu esti de acord cu mine esti un incuiat la minte.Si eu is rasist.Daca eram in locul lui as fi facut la fel si nu m-as fi simtit prost.Nu ii sufar, nu pentru ca au izuri interesante sau pentru ca zbiara in autobuz.Nici pentru ca merg noaptea pe strada si bat la tobe.In plm nu ii urasc nici macar pentru ca imi cer tigari pe strada fara sa ma cunoasca.Ii urasc pentru ca nu stiu sa se integreze, ii urasc pentru ca-s bogati de rup si prosti in egala masura.Sunt exceptii, adevarat, dar marea masa nu are ce cauta pe pamant romanesc.Sunt cu satra, suntem cunoscuti inafara ca tigani(noi, romanii) si etc.Cum Doamne iarta-ma sa te simti bine?Si cica e democratie.Era undeva aia cu cenzura presei si undeva mai demult o melodie "jos cenzura" dar cui ii pasa.Hai sa aparam tiganii si sa bagam la rece romanii care ne arata defectele tarii astea infecte.

    RépondreSupprimer
  2. Eu cred ca orice om e rasist doar ca nu o recunoste pentru-ca sant interese in a nu recunoste acest fapt,unora a se da non-rasisti le aduc :popularutate,faima sau ''prieteni''. In momentul in care te lovesti direct de inferioritatea altei rase....devii rasist, te asigur! Bine....si daca aceasta inferioritate se manifesta in modul in care te afecteaza negativ. Tot ce a facut Cheloo nu e mai mult decat sa-si manifeste ura fata de o rasa inferioara ce strica imaginea Romaniei si confortul romanilor! Bravo lui Cheloo!

    RépondreSupprimer